فرایند هواگیری پمپ هیدرولیک ال ۹۰ از اقدامات حیاتی برای تقویت عملکرد سیستم فرمان خودرو است. سلامت این قطعه نقش مستقیمی بر نوع عملکرد سیستم جلوبندی و هدایت خودرو دارد. به همین علت، تعمیر و هواگیری به موقع پمپ هیدرولیک ال نود امری ضروری است که باید توسط کارشناسان متبحر و باتجربه انجام شود. در این مقاله، علائم خرابی پمپ هیدرولیک ال ۹۰، دلایل هواگیری و سایر موارد را با هم بررسی میکنیم.
مراحل هواگیری پمپ هیدرولیک ال ۹۰
هواگیری پمپ هیدرولیک ال ۹۰ چند مرحله دارد که شامل موارد زیر میشود:
بررسی میزان روغن هیدرولیک:
در مرحله اول باید سطح روغن هیدرولیک در مخزن را بررسی نمود. در صورت نیاز روغن هیدرولیک اضافه می شود تا به سطح استاندارد برسد. این عمل از ورود هوای بیشتر به سیستم هیدرولیک خودرو جلوگیری میکند.
خاموش کردن موتور:
سپس موتور خودرو خاموش شود تا به دلیل کارکرد پمپ مانع از بروز هرگونه آسیب احتمالی شود.
پیداکردن و بازکردن شیر هواگیری:
شیر هواگیری بر روی پمپ هیدرولیک یا لولههای هیدرولیکی تعبیه شده که باید آن را پیدا کنید. این شیر معمولاً به صورت پیچ یا مهرهای کوچک است. شیر هواگیری را باز کنید تا حبابهای هوا از داخل آن خارج شوند.
بررسی خروجی هوا:
زمانی که شیرهواگیری را باز کردید کاملا دقت کنید که داخل جریان روغن هوا حباب وجود نداشته باشد. در صورت مشاهده حباب بهتر است صبر کنید تا کلیه حبابها خارج شوند.
بستن شیر هواگیری:
وقتی دیگر حبابهای هوا مشاهده نشد، میتوانید شیر هواگیری را ببندید.
روشن کردن خودرو:
خودرو را روشن کنید تا پمپ هیدرولیک برای مدتی کوتاه به کار بیفتد.
بررسی عملکرد سیستم هیدرولیک:
با چرخاندن فرمان خودرو میتوانید نحوه عملکرد سیستم هیدرولیک خوورو را بررسی کنید. چنانچه فرمان سفت باشد یا صداهایی غیرعادی از آن بشنوید، ممکن است هواگیری بیشتری نیاز داشته باشد.
دلایل هواگیری پمپ های هیدرولیک ال ۹۰
اختلال در سیستم تزریق هوا: نشتی هوا در لولهها، اتصالات یا وارد شدن هوای محیط به درون سیستم میتواند منجر به این اختلال شود.
کمبود روغن هیدرولیک: درصورتی که سطح روغن هیدرولیک در مخزن کاهش پیدا کند، ممکن است به واسطه وجود فضای خالی که ایجاد میشود هوا وارد شده و پمپ هوا بگیرد.
مسدودی مسیر جریان روغن هیدرولیک: وجود مواد اضافه، لجن، روغن کثیف و… از موارد شایعی هستند که منجر به مسدود شدن مسیر جریان روغن میشوند. همین عامل میتواند در هواگرفتن پمپ تاثیر زیادی داشته باشد.
برطرف نکردن هوای داخل سیستم هیدرولیک: برخی مواقع ممکن است هوا به دلیل تعمیر و نگهداری اشتباه سیستم هیدرولیک، در محفظه سیستم هیدرولیک باقی بماند و موجب هواگرفتن پمپ شود.
کارکرد نامنظم سیستم: کارکرد نامنظم سیستم هیدرولیک ال ۹۰ از دیگر عواملی هستند که منجر به هواگرفتن پمپ میشود.
علائم خرابی پمپ هیدرولیک ال ۹۰
چنانچه پمپ هیدرولیک ال نود دچار خرابی شود، معمولا با علائم زیر را در خودرو قابل تشخیص است. در این صورت لازم است که برای رفع مشکل و هواگیری پمپ هیدرولیک ال ۹۰ به تعمیرگاه تخصصی ال نود در تهران مراجعه کنید.
• کاهش سطح روغن هیدرولیک: کم شدن بیشاز اندازه سطح روغن یکی از نشانههای نشتی یا خرابی پمپ روغن است. کاهش روغن هیدرولیک نه تنها موجب سفت شدن فرمان میشود، بلکه به مرور زمان باعث آسیب به کل سیستم هیدرولیک خودرو خواهد شد.
• نشتی روغن: روغنریزی خودرو به ویژه در قسمت جلویی خودرو از علائم نقص پمپ هیدرولیک است. حتما این مشکل را به سرعت رفع کنید، زیرا با کاهش حجم روغن، پمپ و سایر اجزای سیستم آسیبهای جدی و بیشتری خواهند دید.
• شنیدن صدای غیرعادی زمان چرخاندن فرمان: در شرایط عادی هیچ صدایی از تسمه یا اجزای سیستم هیدرولیک نخواهید شنید؛ مگر اینکه خرابی در پمپ یا سایر اجزای سیستم هیدرولیک وجود داشته باشد.
• سفت یا شل بودن فرمان: از نشانههای شایعی که خرابی پمپ هیدرولیک را اعلام میکند، سفت یا کند عمل کردن فرمان خودرو است. معمولا این مشکل را زمانی که خودرو روشن است و سیستم هیدرولیک نمایان میشود میتوان متوجه شد.
• لرزش فرمان: خرابی تسمه یا پمپ روغن هیدرولیک ال نود لرزش فرمان در حین حرکت را به همراه دارد.
هواگیری پمپ هیدرولیک ال نود یکی از مراحل ضروری در نگهداری سیستم هیدرولیک این خودرو است. در صورتی که این مرحله به درستی انجام نشود، میتواند مشکلات زیادی را برای عملکرد سیستم به وجود آورد، از جمله ایجاد فشار غیرعادی که ممکن است منجر به خرابی استپر ال نود شود. خرابی استپر ال نود میتواند عملکرد سیستم هیدرولیک را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت مشکلات بیشتری را در فرمانپذیری خودرو ایجاد کند.
تاثیر هواگیری بر عملکرد پمپ هیدرولیک
تعمیر پمپ هیدرولیک ال ۹۰ باوجود پیچیدگیهای فنی و اهمیت زیادی که در عملکرد خودرو دارد؛ دقت و تخصص بالایی را میطلبد. این فرآیند شامل بررسی دقیق قطعات داخلی پمپ مانند شفت، یاتاقان و مهر و مومهای سیستم میشود.
تعویض اجزای داخلی آسیبدیده پمپ، تنظیم فشار و هواگیری صحیح این سیستم از مراحل کلیدی و ضروری تعمیر پمپ هیدرولیک است. با هواگیری پمپ هیدرولیک ال ۹۰ در مواقع لزوم و بازیابی عملکرد بهینه آن میتوان طول عمر خودرو را افزایش داد. هواگیری پمپ هیدرولیک اثرات مختلفی بر عملکرد سیستم ال نود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
افزایش عملکرد
تعمیر پمپ هیدرولیک ال ۹۰ و هوا گیری آن میتواند باعث افزایش عملکرد پمپ هیدرولیک شود. درواقع حبابهای هوا با کاهش جریان سیال و همچنین ایجاد شرایط برای انتقال نیرو مکانیکی میتوانند به عملکرد پمپ هیدرولیک ضربه بزنند.
تنظیم فشار
وجود هوا در سیستم هیدرولیک خودرو باعث افت فشار پمپ هیدرولیک میشود. عمدتا هوا در مقابل جریان سیال مقاومت بیشتری نسبت به مواد سیال دارد، درنتیجه فشار سیستم هیدرولیک کمتر شده و عملکرد صحیح پمپ را تحت تأثیر قرار میدهد.
تقویت عملکرد سیستم هیدرولیک
در صورتی که حبابهای هوا به مدت طولانی در سیستم وجود داشته باشند، این حبابها به مرور زمان باعث بروز آسیب به قطعات حساس سیستم میشوند و با وجود این خرابیها سیستم هیدرولیک خودرو به تعمیر یا تعویض قطعات نیاز پیدا میکند.
مراجعه به تعمیرگاه تخصصی برای هواگیری پمپ هیدرولیک
درپایان، پمپ هیدرولیک از اجزای حساس و کلیدی خودروی ال نود است. این سیستم نقش اساسی در عملکرد خودرو و ایمنی رانندگی دارد. بنابراین وجود هرگونه نقص در عملکرد این بخش مشکلات جدی را در روند فرمانپذیری خودرو ایجاد میکند. با بررسی و سرویس دورهای و منظم خودرو مشکلات به وجود آمده زودتر شناسایی و تعمیر میشوند و از بروز آسیبهای جدی و هزینههای گزاف جلوگیری میکند. بنابراین سعی کنید در صورتی که پمپ هیدرولیک خودرو دچار مشکل شد یا نشتی روغن مشاهده کردید، سریع برای تعمیر آن بهصورت کاملا تخصصی اقدام کنید.
آدرس تعمیرگاه :خیابان دماوند بعد از سه راه تهرانپارس ، بعد از نمایندگی مرکزی سایپا ، لاین کندرو بن بست کاوه
برای مراجعه به ایران رنو با شماره های زیر تماس بگیرید: